Geslaagde babbeltruc in Beverwijk

NIEUWS

Getuigen gezocht

BEVERWIJK – Zaterdagmiddag om half twee komt er een melding bij de politie binnen dat er een 63-jarige inwoonster uit Beverwijk is beroofd van haar armband.

Terwijl deze dame probeert over te steken met haar fiets stopt er naast haar een auto. In de auto zitten vier personen; twee mannen voorin en twee vrouwen achterin. De twee vrouwen stappen uit. In het Engels vraagt één van de vrouwen de weg naar het ziekenhuis. Het slachtoffer wijst de weg waarna de vrouw haar uitvoerig bedankt. Tijdens het bedanken pakt de ene vrouw de rechterhand van het slachtoffer en wikkelt een goudkleurige ketting om haar pols. Daarbij zegt zij dat het gebruikelijk is in hun cultuur om cadeaus te geven. Ondertussen doet de andere vrouw een halsketting bij haar om. Het slachtoffer wil dit niet en rukt zich los. Het is de andere vrouw inmiddels gelukt om de armband van het slachtoffer weg te nemen waarna beide vrouwen in de auto stappen. Het slachtoffer heeft door dat haar armband is weggenomen en pakt één van de vrouwen vast bij haar jas terwijl zij in de auto zit. De mannelijke bestuurder geeft gas en hierop moet zij toch loslaten. De auto rijdt dan in de richting van de Alkmaarseweg.

De volgende signalementen konden door het slachtoffer worden gegeven:

Vrouw 1:
licht getint, 1.65 mtr lang, stevig postuur, donkerblond haar, gedragen in een staart, ongeveer 25 jaar oud, sprak Engels met accent, droeg laarzen (kleur onbekend), mogelijk een grijskleurige jas.

Vrouw 2:
licht getint, 1.65 mtr lang, stevig postuur, ongeveer 40 a 45 jaar oud, sprak Engels met accent, – droeg laarzen (grof model), had 2 of 3 gouden tanden (bovenkaak), droeg een sjawl, droeg een zwartkleurige lange jas.

Man 1 (bestuurder):
ongeveer 25 jaar oud, kort donkerkleurig krullend haar, licht getint.

Voertuig:
grijskleurig, 4-deurs model, geen getint glas achter, witkleurige kentekenplaat met combinatie ‘DU’.

De politie vraagt getuigen die dit voorval hebben gezien zaterdagmiddag om half twee zich te melden bij de politie in Beverwijk via 0900 – 8844. Anoniem mag ook op 0800 – 7000. Ook worden jullie verzocht contact op te nemen als jullie personen herkennen die aan bovenstaand signalement voldoen, dan wel weet waar bovenstaand voertuig zich nu bevindt.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz