Gezocht!

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

WIJK AAN ZEE – Wijk aan Zeeërs die kunnen reanimeren. 

Donderdag 25 juni heeft wethouder Jaqueline Dorenbos een bezoek gebracht aan Primera aan het Julianaplein in Wijk aan Zee. De heer Van de Watering heeft gehoor gegeven aan de oproep een AED bij zijn winkel beschikbaar te stellen. Sinds eind april 2015 is de AED die daar hangt 24 uur per dag beschikbaar voor reanimatie. En zo komen er langzamerhand op steeds meer AED’s op strategische plaatsen in Beverwijk en Wijk aan Zee beschikbaar.

Maar er zijn er nog niet genoeg. Voor een dekkend systeem in Beverwijk en Wijk aan Zee, moeten er 13 AED’s verspreid over de gemeente 24/7 per dag beschikbaar zijn. Samen met Hartveilig Wonen proberen de werkgroep leden inwoners en organisaties hiertoe te stimuleren. Waarom doen we dat? Een AED kan van levensbelang zijn. Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Een ambulance wordt gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Via het systeem van Hartveilig wonen ontvangen vrijwilligers een sms-bericht met daarin de locatie van het slachtoffer en/of de plek van de dichtstbijzijnde AED die opgehaald moet worden. De AED is het apparaat dat, indien nodig, met een stroomstoot de hartcirculatie weer probeert te herstellen. In Beverwijk/Wijk aan Zee zijn in 2015 tot nu toe 15 meldingen geweest.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er zijn al 115 vrijwilligers aangemeld, 106 in Beverwijk en 9 in Wijk aan Zee. Het streven is 260, gemiddeld 20 vrijwilligers rond een AED-apparaat. Dat betekent dat er naast Wijk aan Zeeërs- ook nog altijd Beverwijkers nodig zijn als vrijwilliger. Hartveilig wonen is daarom nog op zoek naar mensen die een erkende reanimatie/AEDtraining hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, worden ook gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor Hartveilig wonen. Bent u in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan als vrijwilliger. Wilt u uw AED ter beschikking stellen? Meld dit alstublieft bij Hartveilig wonen. Dit kan allemaal via de website  De gemeente, de inwoners en alle mensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Beverwijk zorgen er zo samen voor dat de gemeente Hartveilig wordt.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz