‘Gooi niet weg, lever in!’

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Bijna iedereen weet dat een oude televisie of kapotte koelkast moet worden ingeleverd om te recyclen. Maar dit geldt ook voor een spaarlamp, MP3-speler, keukenmixer en elk ander elektrisch apparaat. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Dit is natuurlijk heel goed voor het milieu: niet weggooien of laten liggen, maar inleveren! Om meer inwoners hiermee bekend te maken start de gemeente Beverwijk een multimediale campagne.

Als een klein elektrisch apparaat kapot gaat, verdwijnt het vaak in de vuilnisbak. In deze apparaten zitten metalen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Als het apparaat wordt ingeleverd, kunnen deze metalen weer gebruikt worden om nieuwe apparaten van te maken. Deze kunnen dan ook goedkoper worden verkocht. Inleveren kan bij de elektronicawinkel als je een nieuw apparaat koopt, of bij de kringloopwinkel (externe website) of milieustraat.

Op 28 juni start de gemeente Beverwijk samen met afval-inzamelaar HVC en Wecycle een multimediale campagne met posters, banners, social media, tv- en radioreclames en website gooinietweg.nl Vanaf september zijn, met een grote inzamelactie, spectaculaire prijzen te winnen. Ook onder de likers van Facebook facebook.com/gooinietweg worden mooie prijzen verloot. De campagne wordt samen met 37 andere gemeenten georganiseerd en is volledig gefinancierd door Wecycle, de organisatie die verantwoordelijk is voor het recyclen van oude elektrische apparaten.

Bron: Gemeente Beverwijk


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz