Haal zaterdag gratis een boom op bij De Bazaar!

NIEUWS

Appels en peren - GemeenteBelangen


BEVERWIJK – Bezoekers van De Bazaar kunnen aankomende zaterdag een gratis appel-of perenboom ophalen bij De Bazaar. 

Dit initiatief is tot stand gekomen samen met Landgoed Rorik, een duurzaam landgoed met overnachtingsmogelijkheden, wijngaard, biologische landbouw en nog veel meer. Op dit moment zijn er al 15000 bomen op dit landgoed gepland, deels voor productie en deels voor aankleding van het gebied.

Waarom kunnen bezoekers van De Bazaar een gratis boom ophalen?

Via de organisatie Meer bomen nu heeft Landgoed Rorik 35.000 bomen aangeboden gekregen die gered zijn van vernietiging. De kweker kon zij in verband met corona niet meer kwijt. In plaats van deze te verbranden krijgen zij via Meer Bomen Nu een tweede kans. De afspraak met Meer Bomen Nu is dat Landgoed Rorik 90% van deze bomen weggeeft. En de bezoekers van De Bazaar profiteren hiervan!

Het gaat om perenbomen die de welbekende conference peer leveren. De bomen zijn 3 jaar oud en 1,5-2 meter hoog. Het is belangrijk dat de wortels van de bomen niet uitdrogen: dus zet de boom snel ergens in een emmer water of direct in de grond.

Graag een kuil zo groot als een emmer, vul het gat met een emmer water, plant de boom erin en gooit het gat weer dicht en stamp lichtjes aan. De boom heeft de eerste tijd veel water nodig! Meer informatie over de verzorging is te vinden op www.meerbomen.nu/perenboom

Aanstaande zaterdag. Boom halen op de locaties: bij entree 1 en bij P3. Op=Op.

Verzoek aan bezoekers: vermijd drukte!

Om zorg te dragen dat De Bazaar voldoet aan de regels gesteld door de Veiligheidsregio, hebben zij jullie hulp nodig:

  • Draag een mondkapje.
  • Kom op vrijdag voor groente, fruit en de spullen van Leen Bakker en Magazijn 36.
  • Kijk op debazaar.nl/open wat de piektijden op zaterdag en zondag zijn, zodat je drukte kunt vermijden.
  • Kijk zaterdag en zondag voordat je komt op de webcams hoe druk het is: debazaar.nl/webcams.
  • Gebruik de winkeltinder om jouw leukste route te krijgen, zodat wij samen bezoekers beter verspreiden: winkeltinder.nl.
  • Kom niet in groepen.

Verruimde openingstijden:

Om goed te kunnen voldoen aan de spreiding van publiek werkt de De Bazaar met verruimde openingstijden. Vrijdag is De Bazaar open vanaf 12.00 uur met de Versmarkt, Leen Bakker en Magazijn36 outlets. Ook het foodcourt met terras is open en het is dan gratis parkeren. Zaterdag en zondag is De Bazaar helemaal open vanaf 10.00 uur.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz