Harde werkelijkheid!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Hulpverleners in volle actie.

Keer op keer lezen wij dat er weer een agent is neergestoken of anderen belaagd zijn. Ook vandaag is weer een agent neergestoken. De agent had nog de tegenwoordigheid van geest om de dader neer te schieten. Volgens het boekje. Maar staan wij er wel eens bij stil wat deze dienders, of andere hulpverleners, nog meer voor hun kiezen krijgen? Zaken met zeker een zelfde impact, zo niet een nog hardere.

TROOSTEN
Foto: © Dirk-Jan Prins

Zo ook vandaag weer op het strand bij Wijk aan Zee. Als al zijn mede collega’s hun uiterste best doen, zit deze agent op zijn knieën in het zand, hele lange minuten, om de vrouw van de drenkeling te troosten. Hoe zal deze agent de nacht ingaan? Zal hij lekker slapen na het aanzien van de shock waar de vrouw in verkeerde. Denken wij daar wel eens aan? Mag het voor veel toeschouwers maar een eenvoudige verdrinking zijn, er zijn vele hulpverleners die keer op keer worden geconfronteerd met de meest afschuwelijke zaken. Dit vergt op een geven moment hun tol. De agent kijkt niet naar de vrouw maar wil sterk zijn voor haar en kijkt voortdurend voor zich uit. Uiteindelijk is hij ook maar een mens.

Medemensen staan dag en nacht klaar om anderen in nood te helpen. Er wordt dagelijks geoefend om zo goed mogelijk drenkelingen uit de Noordzee te halen. De Reddingsbrigade doet deze oefening onder andere op het rescueboard.

training reddingsbrigase
Foto: © Dirk-Jan Prins

Dit lijkt eenvoudig, maar zie jouw evenwicht maar eens te bewaren in de branding. Laat staan met een drenkeling. Vandaar dat er onder leiding van instructeurs het noodzakelijk is deze discipline bij te brengen bij alle leden van de Reddingsbrigade. Steun deze mannen en vrouwen in de strijd tegen het geweld wat natuur heet. Zolang er recreatie is langs de kust zijn deze mensen keihard nodig.


   

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

3 thoughts on “Harde werkelijkheid!

 1. Heel veel respect voor alle hulpverleners politie brandweer en wie dan ook.
  Ze doen zulk fantastisch werk waar we helaas veel te weinig bij stil staan!
  Wilde dat de mens wat meer liefde en respect tegen mens en dier had!
  Dan zal het leven nog zoveel mooier zijn!

 2. Ontzettend veel respect en bewondering voor al deze hulp verleners. Dank voor hun moed en tomeloze inzet voor een veilige samenleving op straat, strand en in zee.
  Sterkte mannen/ dames. En heel veel dank.

 3. Diep respect voor al deze mensen. Of ze nu vrijwiligers zijn of beroeps. Ze zijn er wel voor ons.

Comments are closed.