Heftige herfststorm

NIEUWS

BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE – Morgen komt er een heftige herfststorm en er wordt aangeraden niet de straat op te gaan.

Foto: Dirk-Jan Prins

Die regenachtige dag van gisteren viel eigenlijk best mee. Er worden morgen windsnelheden verwacht tot windkracht 10. In de kustregio zullen er zeer zware windstoten voorkomen met afgewaaide takken als gevolg, weet RTL Nieuws. In de loop van de ochtend zal de storm zich uitbreiden naar de noordwestkust en het waddengebied. Daarnaast wordt er opnieuw een lading regen verwacht. Dat belooft niet veel goeds.

De harde wind steekt vanavond al de kop op, maar morgenvroeg gaat het pas echt los, zegt meteorologe Amara Onwuka van Buienradar tegen RTL Nieuws. De kans is groot dat er her en der bomen omwaaien. Daarom is er code geel afgekondigd. Geen weer om zonder jas naar buiten te gaan.

Deze storm zal uiteraard gevolgen hebben voor het verkeer, maar het kan ook onveilig zijn. Wat kun jij het beste wel of juist niet doen wanneer er zo’n heftige storm is met windkracht 10? Om zoveel mogelijk stormschade te beperken is het als eerste belangrijk om alle ramen en deuren te sluiten en losse tuinspullen naar binnen te halen. Het kan ook best gevaarlijk zijn om buiten te lopen met dit soort windstoten. Dakpannen kunnen loszitten en van het dak afwaaien, of grote takken van bomen kunnen door de lucht vliegen. Probeer dus het liefst lekker veilig (en warm) binnen te blijven. Maar indien jij écht even naar buiten moet, let dan goed op en kijk om je heen. Blijf ook uit de buurt van bomen.

Onze beachmanager van de gemeente Beverwijk heeft nog een andere tip. Mensen ga niet naar het strand om vervolgens achter ramen van strandpaviljoens te schuilen. Levensgevaarlijk mochten de ramen het begeven. De Noordpier is al helemaal verboden gebied. Ga daar zeker niet op tijdens deze storm.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz