Helft Aagtenpark klaar voor gebruik

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op zondag 16 maart stelt wethouder Dorenbos samen met gedeputeerde Jaap Bond een 2e deel van het Aagtenpark open voor het publiek.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen aan de fotowedstrijd ‘een selfie in het Aagtenpark’. Meedoen is makkelijk: like de facebookpagina Mijn Aagtenpark Beverwijk en post jouw foto. De foto met de meeste likes op 1 mei 2014 komt in aanmerking voor een leuke prijs.

In 2010 is de gemeente Beverwijk gestart met de sanering en inrichting van het Aagtenpark. Het Aagtenpark wordt een aantrekkelijk, openbaar en vrij toegankelijk park waar natuurbeleving en avontuur centraal staan. Het park ligt in de achtertuin van de Broekpolder geklemd tussen de Rijkswegen A9 en A22. De realisatie van het Aagtenpark wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van € 600.000,- van de provincie Noord – Holland. Daarnaast levert het toepassen van 450.000 m3 hergebruikgrond in de leeflaag € 1.375.000,- op. De gemeente Beverwijk neemt de overige 1,2 miljoen voor haar rekening.

Tijdens een referendum in 2007 hebben de inwoners van Beverwijk zich uitgesproken voor de inrichting van een openbaar, recreatief park op de voormalige CAIJ- en Aagtenbelt. Het referendum schetste het Aagtenpark als een aantrekkelijk, openbaar en vrij toegankelijk park waar natuurbeleving en avontuur centraal staan. Een park van ruim 26 ha dat ruimte biedt aan in- en ontspanning in een natuurlijke ongedwongen sfeer.

Ongeveer 10 jaar geleden zijn er plannen gemaakt om de recreatiemogelijkheden tussen Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Zaanstad te vergroten. Op dinsdag 11 maart vinden er in dit kader nog drie officiële openingen plaats:

De fly-over over de rijksweg A9 wordt geopend door wethouder Van Tongeren (Heemskerk) en gedeputeerde Bond (provincie Noord-Holland). Toeristisch Overstap Punt (TOP) Veldhuis-Aagtendijk wordt onthuld door de wethouders Dorenbos-de Hen (Beverwijk) en Beentjes (Heemskerk). Startpunt Vogelrijkpad wordt onthuld door wethouders Wagner (Heemskerk) en Spaanderman (Uitgeest).

De projecten Fly-over, Top Buitenhuis-Aagtendijk, het Vogelrijkpad, het Aagtenpark en de TOP Buitenlanden maken onderdeel uit van een pakket aan maatregelen om recreatiemogelijkheden tussen Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Zaanstad te versterken. De provincie en gemeenten hebben de afgelopen jaren al veel gerealiseerd en blijven dit de komende jaren investeren in het groen in dit gebied. Met bijdragen van provincie, gemeenten en Europa worden samen met het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Ook worden mogelijk aantrekkelijke kleinschalige recreatieve voorzieningen gerealiseerd. Zo kunnen bewoners en bezoekers genieten van het open polderlandschap en ontstaan er nieuwe agrarische en recreatieve kansen voor ondernemers.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz