Herdenkingsplechtigheden 4 mei

NIEUWS
BRON: Gemeente Beverwijk FOTO: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Op zondag 4 mei aanstaande, worden in de gemeente Beverwijk vier kransleggingen en enkele herdenkings-momenten georganiseerd.

Burgemeester van Leeuwen en leden van het gemeentebestuur, zijn om 11.30 uur aanwezig bij de kranslegging op het Stationsplein. Daarna wordt mede door de burgemeester, in gezelschap van leden van het gemeentebestuur, een krans gelegd bij het Indië monument op het Kuenenplein. Dit gebeurt rond 12.15 uur. Na de kransleggingen nemen de aanwezigen enige ogenblikken stilte in acht.

Rond 18.30 uur zijn de burgemeester en  leden van het gemeentebestuur aanwezig bij de kranslegging op het Westerhoutplein. Aansluitend op die plechtigheid is er om 19.15 uur een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in de aula van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Bij deze herdenking zullen de loco-burgemeester en andere leden van het gemeentebestuur aanwezig zijn.

Gelijktijdig met de plechtigheden op Duinrust, vindt vanaf 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Julianaplein in Wijk aan Zee plaats. Aansluitend is er een stille tocht naar en een kranslegging bij het monument aan de Zwaanstraat. Ook bij deze herdenking zal de burgemeester aanwezig zijn en een krans leggen. Na de bijeenkomsten in Wijk aan Zee en op Duinrust nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

Burgemeester van Leeuwen samen met de inmiddels 95-jarige Arthur (Spike) Warburton FOTO: Dirk-Jan Prins

Op uitnodiging van de burgemeester is ook de heer Arthur (Spike) Warburton bij de herdenkingen op het Stationsplein, het Indië-monument, het Westerhoutplein en in Wijk aan Zee aanwezig. De inmiddels 95-jarige Warburton maakte als artillerist deel uit van het ‘56th Heavy Regiment Royal Artillery’ en was actief bij de bevrijding van Beverwijk in 1945.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz