Herinrichting Centrum gaat verder

NIEUWS

BEVERWIJK – Persbericht van de Gemeente Beverwijk 

breestraat

Vanaf donderdag 1 juni (vandaag) gaat KWS aan de slag met de herinrichting van de Breestraat en aanloopstraten. KWS is de aannemer die als beste uit de aanbesteding is gekomen. De aannemer voert de werkzaamheden uit in fasen. De eerste fase loopt tot en met eerste week van augustus.

In deze periode wordt gewerkt in het deel van de Breestraat tussen de Zeestraat en de Bloksteeg. Eerst worden brede betonnen banden aan beide zijden aangebracht. Deze vormen de overgang tussen de 4 meter brede stoep voor de winkels en het plein en de rijweg in het midden. Daarna worden de stoepen bestraat met rode gebakken klinkers tussen de winkelpuien en de nieuwe betonband. Ook komt er een nieuwe rioolbuis voor het hemelwater in de korte Zeestraat. Deze werkzaamheden zijn klaar voor de start van de feestweek op 9 augustus 2017.

In de eerste fase wordt ook een aantal zijstraten opnieuw ingericht. Dat zijn de Brandsteeg, Raadhuisstraat, (korte) Zeestraat en Begijnenstraat. In verband met de huidige locatie van de markt zijn de Bloksteeg en Hobbesteeg later aan de beurt. Evenals de Nieuwstraat, waar nu nog gebouwd wordt aan de appartementen op de hoek van het Meerplein.

Speciaal voor de feestweek wordt het werk stilgelegd. De festiviteiten, waaronder de harddraverij, kunnen gewoon op de Breestraat gehouden worden.

Op 14 augustus gaat de aannemer weer verder. Vanaf die tijd wordt gewerkt op het middendeel van de Breestraat tussen de betonnen banden, waar de rijbaan en de bomen komen.

Maatregelen om overlast te verminderen

KWS past een aantal maatregelen toe om overlast voor bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum zoveel mogelijk te beperken:

  1. het gebruik van een elektrische shovel vermindert geluidsoverlast en uitlaatgassen in de winkelstraat;
  2. aaneengesloten werkvlakken worden verbonden met kunststofplaten in plaats van houten planken;
  3. het werk wordt afgeschermd met lage bouwhekken om de doorkijk in de Breestraat te behouden.

De winkels zijn goed bereikbaar voor voetgangers. De parkeerterreinen in het Centrum blijven ook in de periode van de werkzaamheden goed bereikbaar. Automobilisten kunnen hier op zaterdag, zondag en tijdens koopavond op donderdag gratis parkeren.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz