Hoe kon ik weten dat dit ooit voorbij zou gaan

NIEUWS

Troosteloos sta ik erbij. Decennia lang mijn best gedaan om families onder te brengen. Onderdak gegeven, in al die jaren, aan honderden mensen. Kinderen laten spelen in de trappenhuizen zonder maar één keer te mopperen over het gestamp met hun voetjes op mijn traptreden. Ik heb al deze mensen voorzien van beschutting en gaf ze een veilig onderkomen.

Pieter Verhagenlaan
Foto: Dirk-Jan Prins

Voor de allerlaatste keer laat ik deze late zonnestralen over mijn wang strijken. Morgen ben ik niet meer. Het doek is gevallen. Sloopmachines beuken op 3 april op mij in. Ik zal als een trotse flat ten onder gaan. Mijn straat waar ik al die jaren mocht staan is Pieter Verhagenlaan. Nu kan ik nog wel even in het kort vertellen wie dit was.

Dr.ir Verhagen werd geboren op 26 augustus 1882 in Beverwijk en was de ontwerper van het eerste grote uitbreidingsplan voor zijn geboortestad Beverwijk. Hij had een omvangrijk aandeel in de herleving van de Nederlandse stedenbouwkunde. Hiervoor ontving hij in 1949 het doctoraat in de technische wetenschappen Honoris Causa.

Nu het toch zover is, maak ik graag plaats voor een nieuwe generatie woningen. Jammer dat ik als het oude pand deze nieuwe woningen geen succes meer kan wensen.

Doen jullie dit voor mij?


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz