Hoedje van de Koningin in Wijk aan Zee

NIEUWS

IMG_1723

BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE – Het was weer Prinsjesdag. Beatrix was dit keer de grote afwezige. Het leek dan ook dat er minder hoedjes te bespeuren waren dan vorige keren. Maar laat nu net het ASO (Alkmaars Straat Orkest) een “muziek-verhaal-programma” hebben gemaakt met de titel “hoedje van de Koningin” De gezusters Bodewes, (foto) geboren in Wijk aan Zee, treden al jaren op met deze bijzondere theatervoorstellingen van ASO. Dit doen zij, zoals de naam al doet vermoeden, in Alkmaar.

Op zaterdag 5 oktober treedt het Alkmaars Straat Orkest (ASO) op in Café De Zon in Wijk aan Zee. Een nieuw muziek-verhaal-programma waarin het orkest dit keer een blik achter de schermen van het Koninklijke leven biedt. Leden van de hofhouding van de oude koningin doen een boekje open over hoe het daar aan toe is gegaan. Of zomaar had gekund. En dan blijkt dat het allemaal, van kamerheer tot schoonmaakster, gewone mensen zijn.

De koningin krijgt eindelijk tijd om te doen wat zij graag doet: langs het strand wandelen, fietsen op haar elektrische fiets, haar face liften of gewoon een pikante trilogie lezen. Haar hofhouding is natuurlijk ingekrompen en krijgt ook te maken met de bezuinigingen in ons land. Maar centraal staat natuurlijk iets waar zij nooit afscheid van zal nemen: Een nieuwe hoed voor een volgend optreden.

Het “Alkmaar Straat Orkest” heeft de liederen voor deze voorstelling grotendeels zelf geschreven. De nummers gaan over alles wat hen bezighoudt in de samenleving. De groep telt maar liefst 24 leden. Iedereen zingt, bijna altijd meerstemmig, soms a capella, maar vaak begeleiden zij zichzelf op accordeons, gitaren, ukelele, fluiten, viool, cello, saxofoon, harmonica en ritme.

Wij missen hierin, Mien met de Banjolin. Kleinigheid. Mis het niet, misschien is Mien er wel….

DeZon13A4Programma


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz