Horen, zien en graven

NIEUWS

Nationale Archeologiedagen


WIJK AAN ZEE – Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14,15 en 16 oktober krijgt het publiek de kans om mee te kijken met wat er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zit en zat.

Met een gevarieerd programma voor jong en oud laten meer dan 130 organisaties zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. Het publiek krijgt de kans om in de fascinerende wereld van de Archeologie te stappen. Ook in Noord-Holland worden veel activiteiten georganiseerd.

Op Internet staan alle activiteiten vermeld.  Het provinciaal archeologiecentrum Huis van Hilde organiseert op zondag 16 oktober een groots Romeins festival. In Haarlem kun je een selfie maken met Cornelis en in Heiloo kun je aan de slag als echte archeoloog.

Tijdens de archeologiedagen worden ook de resultaten bekend van het DNA onderzoek dat is uitgevoerd op de botten van Reinout van Brederode. Van Brederode was een man van statuur in de 16de eeuw. Zijn botten zijn dit jaar in Veenhuizen opgegraven en het DNA is onderzocht en vergeleken met een van zijn voorvaderen Willem van Brederode.


logo1
Klik op logo om online te winkelen

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz