In “overvloed”

COLUMN NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Zomaar een doordeweekse ochtend in Wijk aan Zee.

bloemen water geven1
Foto: Dirk-Jan Prins

Op het Julianaplein is het rustig. Alle drukte van de afgelopen zomermaanden is, om maar te zeggen, in de kast gezet. Ik moet enkele dingen noteren en neem hiervoor op een houten bank plaats. Bedoeld voor de mensen die op de bus wachten richting Beverwijk.

Het duurt niet lang alvorens een vrachtwagen zich behendig tussen de lantarenpalen, prullenbakken en bankjes door manoeuvreert, het plein op. Even kijk ik op. Het is een gemeentelijke instelling. Ik laat het voor wat het is. Maar dan hoor ik dat de vrachtwagen een ander geluid aan het produceren is. Ik kijk om en zie tot mijn verbazing dat deze vrachtwagen de waterdrager van de gemeente is. Een arm met hierin een slang, hangt boven één van de drie bloembakken die het plein rijk is. Er komt water uit de arm en enkele minuten vloeit dit kostbare goud tussen de vel rood gekleurde bloemen.

Op zich een goede actie, waar het niet dat de afgelopen dagen, het dusdanig heeft geregend, dat extra bevloeiing in mijn ogen niet echt noodzakelijk is. Zou het “spreekwoordelijke” kwik nog op de 30 graden staan, zonder een spat regen? zeg ik gelijk “doen”. Maar de wolkbreuken waren niet van de lucht. Deze kosten konden bespaard als de beleidsmakers naar buiten hadden gekeken. Dan is de conclusie al snel getrokken. De natuur heeft dit bevloeien al van ons overgenomen.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz