Informatieavond ‘Ongezond snurken’ bij RKZ

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Snurken lijkt misschien onschuldig. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhaling-stops tijdens de slaap. Op woensdag 13 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis een informatieavond over snurken en apneu. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaap-polikliniek van het RKZ hierin betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod.

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Slaapapneu wordt op de informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de MRA (Mandibulair Repositie Apparaat of slaapbeugel) betekenen voor jou, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, slaapverpleegkundigen, Keel-Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen en de tandartsenpraktijk in de Vondellaan. Aanwezige sprekers zijn longarts Erik Kapteijns, slaapzorg-specialist Els Meijland van het Rode Kruis Ziekenhuis en Lodewijk Rombouts, gespecialiseerd tandarts.

De informatieavond wordt gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS, maar je moet jezelf wel aanmelden.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website: www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz