Informatieborden Dorpsduinen

NIEUWS


WIJK AAN ZEE – In samenwerking met de gemeente Beverwijk, kon de “Vereniging tot behoud van de duinen in en om Wijk aan Zee” deze maand vier informatieborden plaatsen bij de Dorpsduinen in Wijk aan Zee.

De Wijk aan Zeese Dorpsduinen is een gebied dat Europees erkend is om zijn zeldzame flora en fauna. Het plaatsen van een viertal borden was al lang een wens van de vereniging om mensen meer bewust te maken van dit mooie en zeldzame Natura 2000 gebied. Wanneer er met beleid wordt omgesprongen met de flora en fauna, en zeker met dit duingebied als geheel, dan kunnen mens en dier zo lang mogelijk van het gebied blijven genieten. Zo krijgt ieder een langere overlevingskans.

Nieuwsgierig geworden?
Maak ook eens een wandeling door de Dorpsduinen en buigt eens over zo’n bord. Misschien nooit geweten wat voor moois zich daar allemaal afspeelt. Zeker ook zeer geschikt om in verschillende jaargetijden speciaal met kinderen te zoeken naar wat er op het bord wordt aangegeven. Voor de afbeelding is gekozen voor duurzaam materiaal, dat weersinvloeden zoveel mogelijk trotseert. Duurzaam hout als bevestigingsmateriaal, geplaatst op sta- en rolstoelhoogte. Het bord is ontworpen door Leela Kraaijeveld uit Wijk aan Zee. Tevens worden er op aanraden van de Vereniging nieuwe voetgangers bordjes geplaatst bij de ingangen van het gebied..

Met de beschikbaarstelling van een ander bedrag door de gemeente Beverwijk kon de vereniging met leden en vrijwilligers op 28 oktober 2018 de door onkundig gebruik ontstane paden aan de kant van de zeereep opnieuw beplanten. De kwetsbare duinen kunnen zo niet verder af waaien. Een volgend gewenst project is het beter toegankelijk maken van het verharde pad dat door de Dorpsduinen loopt. Daarbij wordt gedacht aan een keerpunt voor rolstoel- en rollator gebruikers, zodat ook de tijdelijke bewoners van Heliomare makkelijker toegang kunnen krijgen tot het gebied.

Verder wordt in samenwerking met de boswachter bekeken, hoe regelmatig onderhoud van de Dorpsduinen in werking gezet kan worden. Wanneer deze projecten jou aanspreken, is het mogelijk om lid te worden van de vereniging. Jouw steun kan goed gebruikt worden om meer van dergelijke projecten te ondersteunen. Jaarlijks wordt jij dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen m.b.t. het duingebied in en om Wijk aan Zee.

Opgeven kan dit jaar nog voor 2019 voor maar €10,– Resterende maanden van 2018 ben jij dan gratis lid! Opgeven kan via e-mail of door direct €10,– te storten op rekeningnummer: NL36INGB 0003035860 – met vermelding van naam en adres.


Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Informatieborden Dorpsduinen

Comments are closed.