Isoleren?

NIEUWS
Afbeeldingsresultaat voor isolatierol glaswol
Bron: OD IJmond  Foto: Praxis

BEVERWIJK – Denk aan de subsidie Energiebesparing Eigen Huis van Rijksoverheid.

Bij energie besparen, is het isoleren van de woning een slimme eerste stap. Niet alleen een verbetering van het wooncomfort, ook financieel ga jij erop vooruit. Ga jij nog isoleren? Maak dan gebruik van de subsidie van Rijksoverheid. Bij het treffen van minimaal twee maatregelen is het mogelijk subsidie aan te vragen. Er is enige haast bij. Gezien het aantal aanvragen zal het budget van de eerste ronde op kort termijn opraken.

Bij het nemen van twee of meer energiebesparende maatregelen is het mogelijk 15 september 2016 subsidie aan te vragen bij Rijksoverheid. Er is keuze uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van HR++ glas. Hoe meer maatregelen, hoe voordeliger de investering zal uitvallen. Op de websites www.duurzaambouwloket.nl en www.rvo.nl is meer informatie te vinden over de subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’. Hier staan ook de voorwaarden voor het aanvragen van de overheidssubsidie.

Tot 30 november 2016 konden inwoners diverse gemeenten waaronder Bloemendaal, Velsen en Beverwijk, ondersteund door de Provincie Noord-Holland, subsidie voor woningisolatie aanvragen. Met het aflopen van deze subsidie kan Omgevingsdienst IJmond zeggen dat er in de gemeenten die vanaf 2014 de subsidie beschikbaar hadden flink geïnvesteerd is. Het isoleren van dak, vloer of gevel, of het vervangen van glas, verbetert het wooncomfort aanzienlijk. Net zo belangrijk, de besparing de energierekening en de waarde vermeerdering van het huis.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz