Kap Tweede deel bomen in Zeestraat

NIEUWS

BEVERWIJK – Zoals in mei 2018 al is aangekondigd, wordt deze week het tweede deel van de bomen langs de Zeestraat gekapt.

De werkzaamheden starten op donderdag 4 oktober 2018 en worden uitgevoerd door de firma Stoop Boomverzorging. Het kappen duurt in totaal 4 werkdagen. Stoop werkt van 07.00 tot 16.00 uur.

Boomkap Zeestraat eerste deel          Bron: Gemeente Beverwijk    Foto: Dirk-Jan Prins

Tijdens de werkzaamheden kunnen automobilisten in beide richtingen rijden. Verkeersregelaars leiden het autoverkeer langs het werk. Het fietspad aan de kant van de bomen is afgesloten. Fietsers kunnen aan de overkant in beide richtingen rijden. Dat wordt met borden aangegeven.

Bij een inspectie is gebleken dat de staat van de bomen slecht is. Het risico bestaat dat er tijdens een storm takken afbreken of bomen omwaaien. In totaal moesten vijftien bomen (allen populieren) gekapt worden. Een deel van de bomen (7 stuks) verkeerde in dusdanig slechte staat, dat het advies was om met kappen niet te wachten tot na het broedseizoen. Deze zijn  in mei 2018 gekapt. De overige acht zijn minder slecht en konden wachten tot na het broedseizoen.

Er komen minimaal vijftien bomen terug op de plek van de oude bomen. Dit gebeurt in het plantseizoen, eind 2018 of begin 2019. De bewoners worden betrokken bij de keuze voor de nieuwe bomen.