Klijnsma bij Tata Steel

TATA STEEL
Bron & Foto: Tata Steel

IJMUIDEN – Vandaag heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bezoek gebracht aan Tata Steel om te vernemen hoe het staalbedrijf in IJmuiden invulling geeft aan de Participatiewet.

Tijdens het bezoek sprak Klijnsma met een aantal van de participatiemedewerkers van Tata Steel. Bij twee van hen nam zij een kijkje op de werkplek, in de fabriek voor verpakkingsstaal en op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel. Tata Steel geeft actief invulling aan de Participatiewet en heeft in dat kader inmiddels 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle baan geholpen.

Tata Steel neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Daarom heeft Tata Steel vorig jaar een speciale projectmanager aangesteld en een speciale afdeling opgericht om actief invulling te geven aan de Participatiewet. Daarbij leveren zij maatwerk, zodat kandidaten op een werkplek terecht komen die nauw aansluit op hun mogelijkheden en wensen. Het is fijn te zien hoe mensen genieten van het werken voor Tata Steel. Tata Steel wil opgedane kennis en ervaring ook graag delen met andere bedrijven en gemeentes in de regio, om zo nog meer mensen met een beperking aan een baan te helpen.

“De filosofie van Tata Steel spreekt mij zeer aan”, aldus staatssecretaris Klijnsma. “Het is de filosofie van de inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen een plek kan krijgen, ook als iemand wat meer ondersteuning nodig heeft van collega’s. Het is heel mooi dat Tata Steel daar zo’n goed voorbeeld in geeft”, aldus Klijnsma.