Kom over de brug

COLUMN NIEUWS

SONY DSC

BEVERWIJK – Het is ondertussen al weer enkele weken geleden dat de eerste fase van het Aagtenpark werd geopend. Een prachtig stukje natuurgebied in ontwikkeling. Helaas zijn er niet veel mensen die er gebruik van maken. De enige gebruikers tot nu toe gesignaleerd, een kolonie konijnen die een speeltuin hebben van jewelste.

Bij het afvragen waarom er zo weinig bezoekers in het park zijn, werd de volgende ontdekking gedaan. Het park is goed bereikbaar vanaf de Aagtendijk. Voetgangers in overvloed. Maar dan wel alleen op de doorgaande fietsroute. Vanaf de andere kant is een enorme voetgangerstrap tegen het talud aangebouwd. En er is een prachtig fietspad aangelegd. Wij hebben in Beverwijk zowaar een weg met 4% stijging en een echte scherpe bocht. Vervolgens gaat dit fietspad met een fietsviaduct over de snelweg om zo het nieuw aangelegde park in te verdwijnen.

Maar aan het begin van het fietspad, aan de kant van de Eduard Jacobslaan, gaat het fout. Bezoekers draaien om. Nemen niet het risico een bekeuring te krijgen. Het fietspad stopt voor het bruggetje van het Florispark. Alleen voetgangers mogen over deze brug. Okay, aan de andere zijde van de brug staat dan wel een bord fietspad en bovendien de mededeling dat bij gladheid er niet wordt gestrooid. Vanaf dit punt gaat het splinternieuwe fietspad richting park. Maar hoe komen wij daar? Het is de enige manier om in het park te komen. Brommer met blauw plaatje, fiets of elektrische fiets op de nek nemen is ook weer zoiets. Zo zie je maar, er zijn nog wel mensen die zich aan de regels houden. Nee, er zal naar de situatie gekeken moeten worden alvorens de mensen over de brug komen. Maar ook dit zal naar tevredenheid worden opgelost.Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz