Koninginnenmarkt Wijk aan Zee

NIEUWS
Schaak
Bron: Gemeente Beverwijk

WIJK AAN ZEE – De wereldtop van het schaken is er weer.

Tot 25 januari spelen onder andere de nummers 1 en 2 van de wereld in 12 ronden in dit grootste internationale schaaktoernooi. Iedereen kan het toernooi gratis bezoeken. Sinds dit jaar is het schaken voor het eerst live te volgen in een aantal café’s in Wijk aan Zee.

Naast het hoofdtoernooi voor de grootmeesters, met de wereldkampioen van de mannen Magnus Carlsen als de vrouwen Hou Yifan, zijn er diverse amateurtoernooien, zoals het NK Schaken voor scholieren. Nederland is goed vertegenwoordigd met de 2 spelers Anish Giri en Loek Van Wely en vijf spelers in de Challengers: Robin van Kampen, Erwin l’Ami, Jan Timman, David Klein en Anne Haast. Alle informatie over het schaaktoernooi is te vinden op tatasteelchess.com

In het laatste weekend van het toernooi op 24 en 25 januari wordt op het Julianaplein in Wijk aan Zee een winterse variant van de smaakmarkt gehouden, die geheel in het teken staat van schaken. Van 14.00 tot 19.00 uur kunnen jullie genieten van winterse gerechten, vermaak en muziek. Voor jong en oud, voor de schaakliefhebbers en andere bezoekers. Daarmee bedanken de Wijk aan Zeeërs en de gemeente Beverwijk de schaakgasten voor hun komst naar Wijk aan Zee. Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de ‘snertbattle’ waarbij zowel amateurkoks als professionele koks strijden om de “prijs voor de beste snert van Wijk aan Zee” in de wacht te slepen. Op zondag 25 januari rond 17.30 uur vindt tijdens de Koninginnenmarkt de prijsuitreiking van het Tata Steel Chess Tournament 2015 plaats.

De prijsuitreiking kan zo voor het eerst door iedereen bijgewoond worden. Burgemeester Freek Ossel reikt de prijs uit aan de winnaar van de grootmeesters B-groep (de Challengers).


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.