Kunst nieuwe stijl in Beverwijk!

COLUMN

pizzasnijder

Dag, mijn naam is Jansen en ik ben in het bezit van een automaterialenhandel. Ik zou graag een hele grote steeksleutel als kunstwerk ergens in Beverwijk willen plaatsten.

Ja en ik een pollepel! Wie ben jij dan? Ik ben kok en heb al heel lang en grote pollepel willen hebben.

Dag, ik heb een notenhandel. Ik zou graag als kunst een hele grote notenkraker willen plaatsen. Ik heb wel wat noten te kraken!

Nou, ik ben hovenier en een hele grote eikel lijkt mij beter op zijn plaats!

Of zal dit snij-instrument symbool staan voor het snijden in de voorzieningen van de overheid? Deze immens grote pizzasnijder zal menig wenkbrauw doen fronzen. Zeker nu blijkt dat het een reclame-uiting is van een pizzabedrijf inclusief telefoonnummer. Of is er betaald om dit beeld te mogen plaatsten? In dit geval is er een nieuwe inkomstenbron voor de gemeente Beverwijk gecreëerd. Mijn inziens zijn andere reclame uitingen nu niet meer tegen te houden. Buiten het feit of het wel of niet mooi te noemen is. Dit is nu eenmaal voor een ieder een ander begrip.

Wat blijkt! De gemeente Beverwijk heeft diverse plaatsen, waaronder enkele rotondes, aangewezen om een dergelijk kunstuiting te plaatsten. Dit houdt echter wel in dat het betreffende bedrijf deze rotonde moet adopteren. Het pizzabedrijf staat, in dit geval, garant voor het onderhoud van deze rotonde. Een goede stap vooruit naar beter onderhoud van ons groen. Nu nog van die knetterende stinkende pizzabrommertjes af. Overstappen op groene energie zou ik zeggen. Dan is het plaatje, wat de pizzabezorger aangaat, helemaal “rotonde rond”.

Dirk-Jan Prins  2010a


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz