Laat het project niet struikelen!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – 16 april van dit jaar werd de eerste Stolperstein gelegd. 

stolperstein
Stolpersteine om niet te vergeten

Na vele inspanningen lukte het om 13 stenen in Wijk aan Zee en Beverwijk te realiseren. De eerste van deze reeks werd in Wijk aan Zee, op het Boothuisplein, gelegd. Snel kwamen er geluiden uit de samenleving waarom de anderen omgekomenen niet herdacht konden worden door middel van een Stolperstein. Dit lukte niet, eenvoudigweg vanwege financiën.

Horst Heidenreich, van stichting 16 april 1944, heeft alles op alles gezet om alsnog de overige stenen voor Wijk aan Zee te kunnen bekostigen. Zo organiseerde Horst tijdens de laatste kofferbakmarkt, in Wijk aan Zee, een tombola en tijdens de Smaakmarkt zijn er ook nog volop loten verkocht. Maar Horts moet nu nog 20 loten van 5€ per stuk verkopen om alle 11 resterende stenen te kunnen bekostigen. Zodra dit gedaan is, kan het leggen doorgang vinden en krijgen alle namen, zoals zij op het monument van Wijk aan Zee staan, hun eigen gedenksteen.

Jullie kunnen de laatste loten kopen bij Horst Heidenreich. Neem even contact op met hem of loop bij hem binnen. Er zijn nog mooie prijzen te winnen ook. Hoe eerder de loten verkocht, des te eerder het project kan worden afgerond.

Het telefoonnummer van Horst is: 0251- 374434


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz