Leerlingen Tata Steel bouwen skelter’s voor scholen

NIEUWS

Skelters TataBEVERWIJK / IJMUIDEN – Leerlingen van de Academy van Tata Steel zijn voor vijf basisscholen in de regio druk in de weer geweest. Zij ontwierpen een skelter om hem vervolgens te bouwen ook. Vandaag namen kinderen van basisschool St. Leonardus in Heemskerk met veel enthousiasme hun skelter in ontvangst. Dankzij de inspanningen van de leerlingen van Tata Steel is het speelkwartier nu nóg leuker.

Het skelterproject maakt onderdeel uit van de opleiding van de eerstejaarse werktuigbouwkundigen aan de bedrijfsschool van Tata Steel. Vijf groepen van elk vier leerlingen kregen deze opdracht. De skelter’s moeten aan twee belangrijke criteria voldoen: veiligheid en kindvriendelijkheid. Hierop zijn ze ook gekeurd. Tijdens het project stond niet alleen de technische competentie centraal, maar ook sociale vaardigheden zoals samenwerking en overleg. Zo moesten de leerlingen zelf contact met de scholen onderhouden. De leerlingen mochten bovendien zelf bepalen aan welke scholen de skelter’s geschonken zouden worden.

Foto: Tata Steel / Op de voorgrond de gelukkige kinderen die de skelter in ontvangst mochten nemen. Achter de kinderen van links naar rechts: Rob Slootjes (docent Academy van Tata Steel) en de bouwers: Bas Knijn, Job van der Burg, Rick Jongejans en Mitchell Niesten.

De volgende basisscholen krijgen nog een skelter van Tata Steel: De Caegh in Obdam,  De St. Jozefschool in Egmond aan den Hoef, De Regenboog in Alkmaar en De Zwerm in Winkel.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz