Lintjes voor onze jeugd

NIEUWS

BEVERWIJK – De jeugd heeft de toekomst. 

Dit werd vandaag ook weer eens duidelijk gemaakt door onze burgemeester. Tijdens een officiële bijeenkomst, in de kantine van de Beverwijkse harmonie kapel (BHK), werden dan ook twee bijzondere jonge mannen in het zonnetje gezet.

Phil Brantjes krijgt uit handen van burgemeester Martijn Smit zijn lintje             Foto: Dirk-Jan Prins

Phil Brantjes, 18 jaar, begon al op zeer jonge leeftijd als zwemmer. Zijn trainingsschema was er één die behoorlijk veel discipline vereiste. Phil ging na verloop van tijd over op de waterpolosport. Hier werd zijn discipline nogmaals op de proef gesteld. En discipline had Phil. Hij trainde, ging naar school, at en hij sliep. Dit was het zo’n beetje, grapte onze burgemeester. En met deze wilskracht kwam Phil al snel bij jong Oranje in het team. Deze prestatie was voor de oranje vereniging reden genoeg om Phil te eren met een jeugdlintje.

Max ontvangt zijn lintje van de burgemeester             Foto: Dirk-Jan Prins

Dan nog een jong talent. Zo werd Max Volmer omschreven. Max is ondanks zijn autisme best wel te vergelijken met zijn leeftijdsgenoten. Achter de computer hangen en er geen erg in hebben dat er meer bestaat in de wereld. Hier moest en zou verandering in komen. Want werk zag Max al helemaal niet zitten. Hierop werd door zijn omgeving besloten om een stok achter de deur te houden. Als hij niet zou gaan werken, dan maar vrijwilligerswerk. Met in het achterhoofd dat hij dit helemaal nooit zou gaan doen. Maar niets was minder waar. Na meegesleurd te zijn naar Stichting Welzijn Beverwijk, is hij daar niet meer weg te denken. Al jaren is hij daar van zeer grote waarde. Zijn tomeloze inzet en zijn grote kennis van de ICT en elektrotechniek, was een belangrijke reden om ook Max te onderscheiden met een jongerenlintje.

Het begint een mooie traditie te worden om onze jeugd uit Beverwijk een dergelijke aanmoediging te geven. Deze uitreiking was dit jaar alweer de vierde keer op rij en de eerste keer voor onze nieuwe burgemeester Martijn Smit.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz