Locatie kermis

NIEUWS

BEVERWIJK – De kermis in augustus vindt dit jaar zoals gepland plaats op het Stationsplein.

Kermis 2013
Bron: Gemeente Beverwijk               Foto: Dirk-Jan Prins

Na de Beverwijkse feestweek in augustus besluit de gemeenteraad of een andere locatie beter is. Ook een terugkeer van de kermis naar het Meerplein is dan een mogelijkheid. Bij de keuze voor de locatie worden ondernemers, inwoners en kermisexploitanten betrokken, zo bepaalde de gemeenteraad donderdag 12 mei door het aannemen van een motie van D66.

De motie was een reactie op een andere motie van VVD, Gemeentebelangen en Democraten Beverwijk. Zij wilden het uitgangspunt vaststellen om de kermis op het Meerplein te houden. VVD-fractievoorzitter Serge Ferraro zei duidelijke signalen te hebben ontvangen van inwoners en ondernemers waaruit een voorkeur blijkt voor het Meerplein als kermislocatie. Co Backer van Gemeentebelangen wil de kermis op het Meerplein vanwege de lange traditie. ‘We hebben al zo weinig tradities’, zei hij.

Voor- en nadelen van locaties bekijken
Ook uit de bijna tweehonderd reacties op een Facebook-bericht van GroenLinks-fractievoorzitter Kees Berghuis bleek een duidelijke voorkeur van inwoners voor het Meerplein. Een raadsmeerderheid van D66, PvdA, GroenLinks en CDA vond de motie om het Meerplein als uitgangspunt vast te stellen echter te kort door de bocht. Zij konden zich vinden in de woorden van wethouder Van Weel, die had voorgesteld eerst goed te kijken naar de voor- en nadelen van verschillende locaties en betrokkenen daarbij te raadplegen. ‘Zo kunnen wij samen tot de beste kermis op de beste locatie komen’, zei de wethouder.

Stationsplein geschikt
Voor de kermis van dit jaar komen deze gesprekken te laat, zei Van Weel. Kermisexploitaten hebben zich al ingekocht op de locatie Stationsplein. Deze locatie is daar ook goed voor geschikt, zei de wethouder. Bij het opknappen van het Stationsplein is flink geïnvesteerd in voorzieningen voor evenementen, lichtte zij toe.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz