Medewerkers Tata Steel in actie voor KWF

TATA STEEL
Tekst en foto: Tata Steel

IJMUIDEN – Op vrijdag 3 maart steken medewerkers van Tata Steel in IJmuiden de handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Dit gebeurt in het kader van Founder’s Day. Wereldwijd zamelen medewerkers van de Tata bedrijven dan geld in voor goede doelen. Daarmee herdenken zij de geboortedag (3 maart 1839) van de oprichter van het Tata concern, Jamsetji Nusserwanji Tata. Hij plaatste de lokale gemeenschap centraal in de bedrijfsfilosofie en was een ware voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jamsetji Nusserwanji Tata heeft de zorg voor mensen en de omgeving verankerd in het beleid van de Tata Group. De meerderheid van de aandelen van het moederbedrijf, Tata Sons, is in het bezit van liefdadigheidsinstellingen.

Medewerkers van Tata Steel in IJmuiden kunnen zich inschrijven voor onder meer een clinic sloeproeien, een stoelmassage of een yogales, deelnemen aan een Indiase High Tea of een bod uitbrengen op een gesigneerd Ajax-shirt. Ook kunnen zij in de huid van een brandweerman kruipen, bureauplantjes kopen of zich een nieuwe look laten aanmeten bij een collega met kapperservaring.