Mensen zijn vreemde wezens!

NIEUWS

Want, waar de mens de natuur met rasse schreden aan het afbreken is, is deze zelfde mens weer in staat datgene wat vernield is te “repareren”.

Fungi-5
de Fungi Mutarium

Het klinkt zeer vies, maar het zou veilig moeten zijn. Met behulp van schimmels plastic afval afbreken tot veilig eetbare elementen. Uitvinders bij LIVIN Studio, de Universiteit van Utrecht, doen precies dit met de Fungi Mutarium. Het apparaat is een systeem wat in staat is het plastic te voeden aan de schimmels, waarna het wordt getransformeerd tot eetbare biomassa.

Het prototype heeft verschillende gaten die gemaakt zijn van Agar, een substantie die lijkt op gelei en wordt gemaakt van zeewier. In elk gat wordt een paar stukjes plastic gedaan die bewerkt zijn met uv-licht om deze te steriliseren. Over het plastic wordt nog een vloeibare oplossing van schimmel gesproeid.

In een periode van enkele weken eet de schimmel langzaam het plastic en de Agar op en wordt een eetbaar product geproduceerd. Het hele ontwerp is bedoeld om te lijken op het oogsten van paddestoelen. LIVIN Studios is bedacht door twee Oostenrijkse ontwerpers en het proces is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

Wie weet een uitdaging voor een restaurant in onze regio? Een echte eetbare plastic soep? Eet smakelijk!
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz