Minder uitstoot fijn stof

NIEUWS
IMG_8325_schoorsteen HDW_Tata Steel_2015
Bron: Tata Steel      Ontmanteling

WIJK AAN ZEE / IJMUIDEN – De uitstoot van fijn stof vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden is in 2014 met 4,5% gedaald ten opzichte van 2013.

Dat resultaat is mede te danken aan het feit dat de Doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek in 2014 voor het eerst een vol jaar in bedrijf was. Net als in de afgelopen jaren was de hoeveelheid fijn stof in de bebouwde omgeving van Tata Steel in 2014 binnen de Europese norm.

Tata is zeer tevreden dat zij erin geslaagd zijn om de uitstoot van fijn stof nog verder te verlagen. Dit is goed nieuws voor ons bedrijf én voor onze omgeving. Het laat zien dat ons resultaatgericht milieubeleid vruchten afwerpt. Vanzelfsprekend blijven we ons inspannen om de impact van onze processen op de omgeving verder te reduceren.” Aldus Hans van den Berg.

Ontmanteling vorige installatie

De Doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek is eind 2013 volledig in gebruik genomen en zorgt ervoor dat de hoeveelheid fijn stof, dioxine en zware metalen in de uitstoot van de Sinterfabriek met minimaal 75% afneemt ten opzichte van de vorige milieu-installatie. Tata Steel werkt momenteel aan het ontmantelen van de voormalige installatie voor de rookgasreiniging van de Sinterfabriek, de zogenaamde Hogedrukwasser.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz