Minister Kamp bij Tata Steel

NIEUWS

Kamp - foto werkbezoek-20130910-144419

BEVERWIJK / IJMUIDEN – Minister Kamp van Economische Zaken heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Karl Köhler (CEO en Managing Director van Tata Steel in Europa) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) spraken met de minister over innovatie en het concurrentievermogen van de staalindustrie in Europa. Vervolgens bracht de minister een bezoek aan een van de dompelverzinklijnen (waar rollen staal van een laag zink worden voorzien) en het R&D center voor de automobielsector.

De CEO en directievoorzitter hebben aangegeven dat het concurrentievermogen van de Europese staalindustrie ernstig onder druk staat. Door het emissierechtensysteem is er geen gelijk speelveld met concurrenten van buiten Europa. Ook op het gebied van energiekosten ontbreekt een gelijk speelveld ten opzichte van concurrenten. Niet alleen staalbedrijven in de Verenigde Staten, maar zelfs staalbedrijven in Duitsland betalen fors minder voor hun energieverbruik. Voor Tata Steel in IJmuiden is het belangrijk dat dit gelijke speelveld er komt, zeker nu de groei in de vraag naar staal grotendeels buiten Europa plaatsvindt.

Minister Kamp toonde zich onder de indruk van de innovatiekracht van Tata Steel. Hij noemde Tata Steel een van de paradepaardjes van het Nederlandse bedrijfsleven. De minister zegde toe dat hij zich hard zal maken voor het creëren van een gelijk speelveld ten opzichte van staalbedrijven buiten Europa. Hij vindt dat er rekening moet worden gehouden met exporterende bedrijven als Tata Steel die op de wereldmarkt moeten kunnen concurreren. Minister Kamp gaf ook aan dat hij het belang van de maakindustrie voor de Nederlandse economie onderkent en de belangrijke rol die Tata Steel daarin speelt.


HTML Comment Box is loading comments…


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz