Mooi groot is niet lelijk

COLUMN

maatje meer

BEVERWIJK – Oh, er zit een scheur in jouw broek. Nee, ook dat weer! Het is al een ramp om kleding voor jezelf te kopen, maar helemaal als je al niet de slankste bent die op deze aarde zich voortbeweegt.

Op zoek dan maar naar een nieuwe broek. Winkel in winkel uit. Maar geen broek te vinden die geschikt is. Jouw buik is te groot! Dank u verkoper, dat ik deze wijsheid nu net van u moet vernemen. Ik was daar zelf anders nooit achter gekomen! In een andere kledingzaak! Jij hebt veel te korte benen! Ik kijk naar beneden en vervolgens kijk ik de verkoper aan. “Uh, nee, zij zijn niet te kort, zij halen de grond toch”? Geen zin om nog langer door te gaan om dit soort opmerkingen te moeten incasseren, ga ik maar een beetje rondlopen door het centrum van Beverwijk.

Zonder nog op zoek te zijn naar kleding, sta ik opeens voor een winkeltje in de Kloosterstraat. “Ook mijn maat”, staat als naam op de gevel. Ja ja, zal wel! Maar nu ik er toch ben, dan toch maar even binnen kijken. Ik vraag, ga jij echt denken dat ik ga slagen voor een nieuwe broek? Ik denk het wel, zegt de dame. Ik heet overigens Patricia.

Warempel, de eerste en beste broek die ik pas zit als gegoten. Nou ja, er moet iets van de pijpen af, maar Patricia geeft gelijk aan dat dit bij de prijs inzit. Toch te korte benen dus. Er hangt nog veel meer aan grote maten in haar winkel. Voor de dames tot 6x XL en voor de heren tot 8x XL.

Patricia stelt een vraag aan mij waar ik gelijk van dacht, dit is nieuws. “Heb jij oude kleding die jij niet meer draagt? Want als jij die bij mij inlevert, dan geef ik tien procent korting op deze nieuwe kleding”.  “Nee, heb ik niet en deze broek met scheur, als ventilatie, wil ik jou niet geven. Maar heb jij dan achter een museum of zoiets dergelijks”?  “Nee”, zegt Patricia, “deze oude kleding schenk ik aan de kledingbank in Heerhugowaard”.

Dit is werkelijk uniek te noemen. Leuk nieuws waarbij ik zoiets had van, dit moeten delen met jullie. Patricia heeft ook een website waar zij dezelfde kleding aanbied. ookmijnmaat.com. Maar geef jij bij de bestelling aan, via het contactformulier, de nieuwe kleding in de winkel op te willen halen, dan kan Patricia ook korting geven op de Internetbestelling bij inlevering van oude kleding.

Een mooi initiatief. Zoiets zouden veel meer winkels moeten doen.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz