Mooiste toilet van de IJmond

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Iemand zou maar hoog nodig moeten tijdens Jutterspad in Wijk aan Zee.

DSC00007A
Foto’s & Tekst: Dirk-Jan Prins

Bij Anneke en Alex Rooseboom – de Vries aan de Verlengde Voorstraat, zou dit ook zomaar kunnen gebeuren. Alle ingrediënten waren daarvoor aanwezig. Lekker eten en drinken en in de gezellige tuin met een bandje. En dan gaat de deur open en er straalt een gloed van glimmende vissen jou tegemoet. De film Finding Nemo is in volle glorie op de wand gezet in mozaiek. Alex vertelt over zijn bijzondere kunstwerk op het toilet en laat zien dat zelfs de voegen bij elke kleur zijn aangepast, zodat er bijvoorbeeld geen witte voeg bij het orange visje zit.

finding nemo wc
Helaas, er zijn maar vier clownvisjes

Ook laat Alex zien dat achter de klep van het closet een visje mist. Er zijn er maar vier, terwijl er 5 moeten zijn. Maar dan, voor degene die goed opletten, in de dakgoot, zichtbaar door het toiletraampje, dient zich het 5e visje aan. Hij klopt als ware bijna op het raam om binnen te mogen.

DSC00009a

Wie graag een kijkje zou willen nemen op het toilet van Anneke en Alex, zal moeten wachten tot de volgende editie van het Jutterspad. Reden temeer om volgend jaar ook mee op pad te gaan.

Dit bijzondere kunstwerk is tot stand gekomen door een bijzondere kunstenaar. Alle lof voor Fons, zo laat Alex weten. Fons is zeer goed bedreven in dergelijke kunstwerken. Mochten er daarom mensen zijn die ook iets speciaals willen in mozaïekvorm, neem dan eens contact op met Fons. Kijk maar eens op zijn Internetpagina Fonkystones. Daar staat ook zijn telefoonnummer vermeld. Misschien komt binnenkort Dory wel langs zwemmen, alhoewel, zij is voorlopig nog op zoek naar haar verleden en familie. En zij praat met walvissen. Laten die nu echt niet passen op een gemiddeld toilet!
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz