Nieuwe route voor buslijn 79

NIEUWS

Gerelateerde afbeelding


BEVERWIJK – Buslijn 79 van Connexxion rijdt sinds zondag 3 september een andere route.

Daardoor vervallen enkele bushaltes op de bestaande route en komen er nieuwe haltes bij op de nieuwe route. Momenteel rijdt buslijn 79 via de Groenelaan, Populierenlaan en Florastraat. Door wijzigingen in de trein- en busdienstregeling komen lijnbussen elkaar tegen op de te smalle Populierenlaan. Dit leidt tot ongewenste vertragingen en verkeersonveilige situaties in deze straat.

Connexxion en de Provincie Noord-Holland hebben de gemeente enkele maanden geleden verzocht om een oplossing voor dit probleem. In overleg met de gemeente gaat Connexxion vanaf 3 september via de Plantage, Warande en Vondellaan / Zeestraat rijden. Deze wegen zijn beter geschikt voor busverkeer.

De routewijziging betekent dat een aantal bushaltes komt te vervallen en dat er nieuwe bushaltes bijkomen. Alle haltes op de Populierenlaan en de Florastraat komen te vervallen. Er komen nieuwe haltes op de Plantage bij de rotonde Warande (in één richting) en op de Warande tussen de Rozenlaan en de Zonnebloemlaan (in beide richtingen).Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/nieuwe-route-voor-buslijn-79/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM