Nieuwe supportgroep

NIEUWS


BEVERWIJK – De Depressie Vereniging start voor regio IJmond een nieuwe supportgroep in Gezondheidscentrum Broekpolder

Mensen met een depressie hebben baat bij regelmatig contact met anderen, die vergelijkbare klachten hebben. De Depressie Vereniging speelt hierop in, door een netwerk van supportgroepen in heel Nederland op te zetten en aan te bieden. Een supportgroep is een vorm van zelfhulp en bestaat uit mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen ongeveer één à twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en om te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan.

De eerste supportgroep voor regio IJmond start vanaf 7 mei om 20.00 uur en komt vervolgens elke twee weken bij elkaar in Gezondheidscentrum Broekpolder. De groep wordt begeleid door twee enthousiaste, getrainde vrijwilligers, die ook ervaringsdeskundige zijn. Alles wat binnen de groep gedeeld en besproken wordt, blijft ook binnen de groep. Jouw privacy is veilig. Wil jij deelnemen aan de groep, dan wordt jij lid van de Depressie Vereniging. Dit kost 25 euro per jaar. Hiervan betaalt de vereniging onder andere alle onkosten voor het opzetten en onderhouden van alle Supportgroepen in Nederland.

Aanmelden is makkelijk: stuur gewoon een mail met naam, adres en telefoonnummer. De Regio-coördinator Noord Holland en Flevoland voor de Depressie Vereniging zorgt ervoor dat één van de gespreksbegeleiders van de groep in regio IJmond, contact opneemt voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie over de depressievereniging en aanmelden bij een supportgroep in een andere regio, bezoek dan de website 


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz