NL-Alert

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Maandag 4 november landelijk controlebericht NL-Alert. .

Op maandag 4 november rond 12.00 uur, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen uit de [REGIO] nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen. Kijk op nl-alert.nl om jouw mobiel in te stellen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert. Vrijwel alle toestellen van populaire merken, zoals de Samsung, HTC en ook de nieuwste iPhones (4S, 5, 5c en 5s) kunnen NL-Alert ontvangen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je mobiele telefoon ingesteld zijn voor NL-Alert. Steeds meer nieuwe toestellen zijn automatisch ingesteld voor NL-Alert. Op een deel van de bestaande toestellen moet je NL-Alert zelf instellen. In de instelhulp op www.nl-alert.nl staan de instructies voor jouw mobiele telefoon.

Om te weten of het controlebericht goed is verzonden en ontvangen, wordt er na verzending van het bericht een evaluatie uitgevoerd. De ambitie voor het controlebericht van 4 november a.s. is dat 4 miljoen burgers dit bericht op hun mobiele telefoon ontvangen. Dit meten wij via een representatieve steekproef onder burgers. De resultaten hiervan worden eind november verwacht.

Ook in 2014 zendt de overheid twee NL-Alert controleberichten uit.


HTML Comment Box is loading comments…

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz