Nu ook in Beverwijk

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK  – Woont u alleen in een groot huis en wel eens eenzaam?

Heeft u een kamer over en zou u daar iets mee willen doen? Misschien is het project Onder de pannen interessant voor u. Eind 2019 is het regionale project Onder de Pannen in Haarlem van start gegaan. Onder de Pannen is een initiatief van De Regenboog Groep in samenwerking met gemeente Haarlem en woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen.

Vanaf nu kunnen ook Beverwijkers die een kamer ‘over’ hebben, deelnemen aan het project en deze legaal verhuren aan een stadsgenoot die even zonder thuis zit. Onder de Pannen biedt economisch daklozen tijdelijk een dak boven het hoofd De afgelopen jaren groeit de groep economisch daklozen. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld door verlies van hun baan of door een echtscheiding tijdelijk geen onderdak hebben.

Wethouder Hanneke Niele: “Dit gaat om mensen zoals u en ik. Zij hebben een acute vraag naar woonruimte en die is schaars. Met dit project helpen wij deze mensen en zorgen wij ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden. Tegelijkertijd geeft het verhuurders extra inkomen en kan het om nog meer redenen heel waardevol zijn om iemand bij jou in huis te hebben.”

Hoe werkt het?
Heeft u een kamer over en wilt u deze tijdelijk onderverhuren aan een stadsgenoot die zonder thuis zit? Of zit u zonder thuis? Kijk dan voor meer informatie op internet. Samen met de Regenboog Groep wordt zorgvuldig gekeken naar een goede match tussen huurder en verhuurder. Na toestemming van verhuurder (zoals een woningcorporatie) voor deelname aan het project, wordt een huurovereenkomst getekend voor maximaal 12 maanden. De huurder bouwt geen rechten op. En voor de verhuurder geldt dat deze niet gekort wordt op uitkering of toeslagen


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz