Onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

De provincie Noord-Holland laat van 9 juli tot en met 2 september 2018 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol.

Mochten er vanuit Beverwijk reizigers zijn die afhankelijk zijn van deze buslijn, dan moeten zij hier rekening mee gaan houden. Tijdens deze werkzaamheden komen bepaalde bushaltes over het hele traject tijdelijk te vervallen, rijdt de bus op de gewone rijbaan en zijn bepaalde kruispunten afgesloten. Vooral tussen station Haarlem en het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp rijdt de bus (lijn 300 en N30) een alternatieve route. Hierdoor kunnen reistijden langer worden (in sommige gevallen ongeveer 20 minuten). De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd, waarbij soms ook in het weekend wordt gewerkt.

Het traject loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Professor Eijkmanlaan te Haarlem, via Hoofddorp, tot en met de halte Handelskade te Schiphol. Door de werkzaamheden aan de busbaan in fases in te delen, blijft de hinder zoveel mogelijk beperkt.

Deze busbaan is toe aan groot onderhoud. Zo worden de ijzeren roosters (ook wel voegovergangen genoemd) langs de busbaan vervangen, de openbare verlichting vernieuwd en komt er nieuw asfalt op de baan te liggen. Dankzij deze werkzaamheden kunnen de bus en hulpdiensten de komende jaren weer onbelemmerd gebruik maken van de baan.