One small step for man……

NIEUWS

BEVERWIJK – Soms blijkt een kleine verandering in je leven een hele belangrijke te zijn.

WILLIAM EN MAX1
Bron: Stichting Welzijn Beverwijk

Max is een 16 jarige jongen die woont in de buurt van het Marloterrein in Beverwijk. Hij zit vrijwel altijd binnen en heeft weinig tot geen vrienden of sociale contacten. Als hij binnen zit, download en speelt hij computerspelletjes of is bezig met het verbeteren van de prestaties van zijn pc’s en laptops.

Maar buiten komen of dingen buitenshuis ondernemen is niets voor Max. Voor zijn school heeft Max op verschillende plekken stage gelopen. Helaas verliepen deze moeizaam of soms heel slecht. Max is namelijk autistisch, heeft ADHD en heeft daarnaast ook dyslectie. Hij volgde een gespecialiseerde opleiding op de Prof. Dr. Gunningschool in Haarlem.

De moeder van Max maakt zich steeds meer zorgen en besluit om iets aan de situatie van thuiszitten te veranderen. Door een tip uit haar omgeving neemt zij contact met Stichting Welzijn Beverwijk op. Zij besluit om met Max bij SWB langs te gaan om te polsen of er mogelijkheden zijn voor Max. Dit gebeurde ongeveer een half jaar geleden.

Max komt binnen in tiener- en jongerencentrum Place2Be bij William (jongerenwerker) en Judith (kinder/tienerwerker). Hij krijgt de mogelijkheid om binnen het team van professionals, stagiaires en vrijwilligers zijn eigen ding te doen en zijn talenten te benutten en verder te ontwikkelen. Bij Max is dit alles wat vooral met ICT te maken heeft. Maar ook met andere techniek is Max graag bezig. Hij kijkt alle aanwezige computers in Place2Be na, bouwt deze om, reviseert en als de mogelijkheden het toelaten verbetert hij ze. Tijdens de inloop op dinsdag en woensdagmiddag ondersteunt hij het team bij simpele klusjes, helpt hij de aanwezige kinderen en draait muziek. Inmiddels is Max zelfs al een keer uitgegaan.

Max kan in het jongerencentrum eindelijk zijn spreekwoordelijke ei kwijt en is daar soms zelfs op andere dagen in de week te vinden. Het thuisfront ziet dat Max een positieve ontwikkeling doormaakt. Zijn moeder is erg tevreden. Max is ondertussen overgegaan van school en gaat binnenkort naar het REA College in Wijk aan Zee. Hier mag hij een gerichte ICT opleiding gaan volgen. Hij wil later heel graag een baan in de ICT vinden. Tegen die tijd zal SWB weer klaar staan om Max te ondersteunen en begeleiden in het bewandelen van de juiste wegen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “One small step for man……

  1. Dat is geweldig nieuws. Zo werkt het. Niks Engels, Rekenen of taal laat ze doen waar ze goed in zijn dat moet zich gewoon ontwikkelen met goede ondersteuning dan komt de rest vanzelf. Ik heb daar 18 jaar voor geknokt via mijn werk ..met kinderrechters,ministers en staatssecretaris…U heeft gelijk en de schouders gingen omhoog .Dus niet doen hoor de jongeren volproppen met wat ze niet WILLEN of KUNNEN…dus spijbelen met alles wat erbij komt. Hersens komen bij sommigen wat later.
    Max laat zien met de jongerenwerkers samen dat het WEL kan. Ik hoop dat jullie nog heel wat jongeren ZO opvangen want het werkt ECHT daar ben ik weer van 100% overtuigd. Succes allemaal
    Ton Mars
    oud werkleider Lloydhotel.

Comments are closed.