Online enquête over zwembaden Heemskerk en Beverwijk

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK & HEEMSKERK – Gemeente Heemskerk en Beverwijk doen onderzoek naar de opties voor een zwembadvoorziening.

Een online-enquête, waarin de wensen voor en behoefte aan een zwembad worden gepeild. De enquête loopt tot 17 juni 2019. Bezoekers van het Sportfondsenbad en de Waterakkers kunnen de enquête ook ter plekke op een laptop invullen. Onder de deelnemers aan de enquête worden cadeaubonnen en vrijkaartjes voor het zwembad verloot.

Waarom onderzoek naar de zwembaden?

Het Sportfondsenbad in Beverwijk en De Waterakkers in Heemskerk zijn verouderde zwembaden. Gezien de investeringen die nodig zijn, is nu het moment om de toekomst van beide zwembaden te onderzoeken.

Beide colleges hebben op 22 januari 2019 hiervoor een bestuursopdracht vastgesteld. Hierin is opdracht gegeven om 4 scenario’s te onderzoeken, waaronder een gezamenlijk zwembad.

  1. In stand houden van zwembad Beverwijk en Heemskerk;
  2. Sluiten zwembad Beverwijk en uitbreiden zwembad Heemskerk;
  3. Sluiten zwembad Beverwijk, realisatie nieuw zwembad in Beverwijk en in stand houden zwembad Heemskerk
  4. Sluiten zwembaden Beverwijk en Heemskerk en realiseren nieuw intergemeentelijk zwembad.

Doel van het onderzoek is om te komen tot een toekomstbestendig kwalitatief hoogwaardige zwembadvoorziening voor beide gemeenten. Daarvoor doen we onderzoek onder de verschillende doelgroepen/stakeholders. De planning is dat de raden van Heemskerk en Beverwijk in oktober 2019 een afgewogen keuze kunnen maken uit de vier scenario’s, waarna het voor iedereen duidelijk is hoe de toekomst van de zwembadvoorziening er voor Heemskerk en Beverwijk uitziet.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz