“Oog” voor detail

COLUMN

 De werkzaamheden rond het Stationsplein Beverwijk naderen hun voltooiing.

Een knap staaltje van techniek is de ondergrondse opslag voor fietsen met een rechtstreekse verbinding naar het station. Het is alleen wel jammer dat de brandweer enkele malen per week naar het station moet vanwege weer een lift-opsluiting in het station. Zo ook vandaag weer. Alleen is de lift niet het probleem voor de gemeente. Dit zal de NS op moeten lossen. Verder zijn er geen onregelmatigheden te melden. Het lijkt erop dat dit keer de gemeente een knap stukje werk heeft af laten leveren. Zo zijn door het hele gebied straatwerkers druk bezig geweest een blindengeleidespoor aan te leggen. Want ook aan deze medemensen is gedacht. Ook deze mensen hebben vanaf nu het juiste “spoor” uitgestippeld gekregen door de gemeente.

blindepad
Blindengeleidespoor    Foto: Dirk-Jan Prins

Kijk maar, linksaf naar de bussen, rechtsaf naar de ingang van het station en rechtuit….oeps.. een “blinde” glazen wand van het gemeentehuis.

Na heel veel rondbellen kon werkelijk niemand uitleg geven voor dit doodlopende pad. Niet één instantie die iets te maken heeft met de blinde of slechtziende medemens. Er waren zelfs instanties die niet wilden geloven wat er te zien is, totdat deze foto duidelijkheid gaf. Mocht er iemand zijn die een goede uitleg heeft, die moet dit dan zeker melden.

Jammer, dat dit nu net weer bij de gemeente moet gebeuren. Zij hebben het al zo zwaar! Zou de gemeente dit probleem snel op laten lossen? Of zouden zij zoiets hebben, zij zien het toch niet!

djp portret
Dirk-Jan Prins


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz