Opening strandseizoen

NIEUWS

BEVERWIJK – Dit jaar openen de IJmondgemeenten gezamenlijk het strandseizoen 2019.

Op zaterdag 13 april staat het programma in het teken van het opruimen en hergebruiken van zwerfafval. Iedereen kan hieraan deelnemen. Er wordt gestart in IJmuiden aan Zee met een juttersactie. Dan steken zij het kanaal over met de watertaxi naar de Noordpier waar ook gejut kan worden voor gratis koffie. Vervolgens naar Wijk aan Zee voor de onthulling van het eerste Pollution Art kunstwerk van Rik Hermans bij strandopgang de Zwaanstraat om 14.30 uur. Daarmee is de opening van het strandseizoen een feit.

Spuitbuskunstenaars maken een fraai kunstwerk met als thema zee en leven in de zee          Ingezonden foto  

Ter gelegenheid van de start strandseizoen, heeft de gemeente ervoor gezorgd dat het toegetakelde elektrohuisje een passende opknapbeurt heeft gekregen.

programma

  •  Jutten op het strand bij ZanDiego, IJmuiden aan Zee; bij inlevering van een gevulde tas mag jij gratis springen op de trampolines.
  • De watertaxi vaart gratis tussen strand Noordpier en Marina Seaport/IJmuiden aan Zee; voor de vaartijden kijk op www.ijmuidenrauwaanzee.nl;
  • De start van het project Grondstofjutters op strand Noordpier; de hele dag kan er worden gejut op het strand. Tegen inlevering van een tas gevuld met afval bij de strandpaviljoens ontvang jij een kop koffie/thee of een ijsje.
  • In Wijk aan Zee bij strandopgang de Zwaanstraat onthullen wethouders Hanneke Niele en Brigitte van den Berg het eerste Pollution Art kunstwerk van kunstenaar Rik Hermans om 14.30 uur bij de Zwaanstraat.
  • De start van het project Grondstofjutters op strand Wijk aan Zee; met een speciale tas jut jij afval. Een volle tas met afval is bij alle strandpaviljoens in te leveren. In ruil krijg jij gratis een kop koffie/thee of een ijsje.

Mis het niet en help jij ook een juttershandje mee?


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz