Overdaad aan bloemen, groente en fruit

NIEUWS

BEVERWIJK – Volkstuinen te kust en te keur

Foto: Dirk-Jan Prins               Deze foto is met toestemming gemaakt 

Jouw eigen aardappelen, groente, bloemen en fruit kweken onder omstandigheden die jij zelf min of meer in de hand hebt… dát is de grootste charme van volks-tuinieren. Op een eigen stukje grond met een tuinhuisje erop en een kas of koude bak én een terrasje om van al het moois in het zonnetje of de schaduw te genieten. Jaarlijks vallen er mensen af en komen er weer nieuwe mensen bij op het tuincomplex. Op de hoek van de Bankenlaan en de Kaagweg begint het terrein aan de rechterkant van de weg, die na 120 meter eindigt bij het parkeerterreintje en daar overgaat in een fietspad.

Variatie

Gunstige weersomstandigheden in de afgelopen periode hebben bijgedragen aan een fraaie mix van gewassen op het gevarieerde tuinencomplex. Het is de moeite van het bekijken waard, omdat de werklust en creativiteit van de diverse volkstuiniers tot veel variatie en inspiratie geleid heeft. Daarom is het voor bezoekers ook zo leuk om het gesprek aan te gaan met de eigenaren van de tuintjes, die hun eigen teelt maar wat graag delen met de bezoekers.

De 129 volkstuinen van Volkstuindersvereniging Beverwijk aan de Kaagweg kunnen bezocht worden op zaterdag 29 juni tussen 10:00 en 15:00 uur. Aangezien het parkeerterrein klein is, wordt geadviseerd om met de fiets te komen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz