Pand RKZ aan beademing

NIEUWS
ni_201406271118430_m
Bron: RKZ

BEVERWIJK – De vensters aan de voorgevel van het ziekenhuis worden vervangen en tegelijkertijd haalt een gespecialiseerd bedrijf panelen weg die asbest bevatten.

De steiger, die al enige tijd voor het gebouw staat voor andere werkzaamheden, blijft ook voor deze nieuwe werkzaamheden staan. Reden voor het vervangen, de gevel is bij zware regenval niet volledig waterdicht. Om efficiënt te werken, wordt in één moeite door alle panelen uit de gevel verwijderd die asbest bevatten. De verwijdering van de asbestpanelen vindt plaats in de week van 7 tot 11 juli.

Het gaat om gebonden asbest. Dit is ongevaarlijk als de panelen onbeschadigd zijn. Een gespecialiseerd bedrijf haalt de panelen op veilige wijze weg. Bevoegde overheids- en milieu-instanties zijn op de hoogte gebracht om controlerende taken uit te kunnen voeren. Het bedrijf voert de panelen via de steiger af. Dit voorkomt dat er asbestsporen in het gebouw terecht komen. Om veiligheidsredenen worden tijdens deze werkzaamheden gebieden op het buitenterrein afgezet. Geel-zwarte linten geven aan waar mensen, op de bouwvakkers na, wel en niet mogen komen.  De rokers-abri voor het ziekenhuis is tijdens de werkzaamheden niet in gebruik.

Voor de werkzaamheden op de zesde verdieping, de Operatieafdeling, komt er een hoge kraan te staan, die alles van en naar de zesde verdieping brengt. Buitenom is nodig om niet de hygiëne in gevaar te brengen.

Na de werkzaamheden worden de steigers afgebroken tot aan de vierde verdieping. Daar zijn nog enkele punten geconstateerd die voor verbetering vatbaar zijn. Zodra deze punten zijn aangepakt verdwijnt de hele steiger.

Het RKZ doet uiteraard haar uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz