Paspoort of Rijbewijs kwijt?

NIEUWS
PERSBERICHTEN politie
Bron: Politie Kennemerland

WIJK AAN ZEE / BEVERWIJK – Als jouw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kun jij dit melden bij jouw eigen gemeente.

Vanaf afgelopen maandag 13 april 2015 is het niet meer nodig eerst naar de politie te gaan om aangifte te doen. In plaats daarvan even een formulier invullen bij jouw gemeente, waarin een uitleg moet komen op welke wijze het oude document is kwijtgeraakt.

Nadat de juiste identiteit is vastgesteld, kan jij direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor eventuele andere identiteitsdocumenten, zoals Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee. Overigens is het wel raadzaam om het misdrijf wel bij de politie te blijven melden maar niet de documenten op zich.

Misbruik van identiteitsdocumenten is verboden. Soms wordt een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart onterecht als vermist of gestolen opgegeven. Mensen gebruiken deze documenten om zich als een ander voor te doen. Dit is een misdrijf. Om fraude te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente de melding van vermissing of diefstal. Bij vermoeden van misbruik of fraude zal de gemeente jou doorverwijzen naar de politie voor nader onderzoek.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz