Politie extra alert tijdens donkere dagen

NIEUWS
politieheli
Bron: Politie

BEVERWIJK – Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe.

De politie neemt daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Districtschef Umit Aygun over de politie-inzet: “De duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. Wij nemen daarom extra maatregelen om vooral overvallen, straatroven en woninginbraken tegen te gaan. Deze extra maatregelen bestaan onder meer uit inzet van een helikopter en verscherpt toezicht op risico-plaatsen en (potentiële) daders.”

De komende maanden zal de politiehelikopter in het gebied vliegen. De helikopter wordt ingezet voor de opsporing van criminaliteit op zogenaamde hotspots, locaties waar criminaliteit gemiddeld vaker voorkomt. Mocht er een overval of woninginbraak zijn, dan is de helikopter al in de lucht en kan deze de politieagenten op straat ondersteunen. Dat doet zij bijvoorbeeld door de verdachte vanuit de lucht in de gaten te houden of te volgen. De warmtebeeldcamera van de helikopter zorgt ervoor dat de bemanning ook in het donker goed ziet wat er gebeurt. Deze beelden worden rechtstreeks met de meldkamer gedeeld, zodat zij op hun beurt de agenten op de weg, of in de wijk, in positie kunnen brengen.

In de periode van januari tot en met oktober heeft de politiehelikopter, in de eenheid Noord-Holland, een belangrijke bijdrage geleverd bij de aanhouding van in totaal vijftien verdachten. Het gaat daarbij met name om aanhoudingen in de avonden en nachten. In de meeste gevallen ging het om inbrekers en dieven.

De politiehelikopter boven jouw huis

De politiehelikopter vliegt de komende maanden in grote delen van onze regio. Nog belangrijker is dat de politiehelikopter 24 uur per dag beschikbaar is. Zo wordt een heterdaad vergroot. Mochten jullie de helikopter horen, dan weten jullie dat de politie in deze donkere dagen, extra let op de veiligheid in jouw buurt.

Ben jij toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte en aarzel niet om 112 te bellen bij een verdachte situaties. Jij weet wie de buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als jij iets verdachts ziet. Staat er bijvoorbeeld al enige tijd een auto met draaiende motor bij jouw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een de persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen zo opgepakt worden neemt toe als jullie verdachte situaties bij de politie melden. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz