Politie gaat belonen

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

toch-goed-wat-politie-doet

BEVERWIJK / NOORD-HOLLAND – De politie Noord-Holland gaat tipgevers belonen! Mensen die vanaf 18 november tot het einde van het jaar voor een Gouden Tip zorgen waardoor inbrekers, straatrovers of overvallers worden aangehouden, krijgen een dag een rijopleiding bij het politietrainingscentrum in Lelystad. Deze actie is gestart onder het motto

‘’De politie is scherp op overvallen en inbraken. U ook? Bel 112, meld verdacht gedrag’’.

Het is een feit dat bijna 90 procent van onze aanhoudingen komt dankzij een melding van een burger. Daarom hebben wij de bewoners van Noord-Holland hard nodig om de criminelen snel aan te kunnen houden. Wij zullen degene die de juiste tip doorgeeft verrassen met een bosje bloemen. Als een rijopleiding niet mogelijk is, doordat een melder geen rijbewijs heeft of de gezondheid laat het niet toe, bieden wij uiteraard een andere politiebelevenis aan. U kent als bewoner uw buurt als beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden.

Bel altijd 112 als u iets verdachts in de buurt ziet! Een onbekende auto die langzaam door de buurt rijdt of onbekende mensen die om zich heen kijken kunnen duiden op inbrekers die vooraf kijken waar eventueel kan worden ingebroken. Probeer daarom signalementen en auto’s goed te onthouden. Door 112 te bellen kan de meldkamer van de politie met spoed agenten sturen om de kans te vergroten dat een inbreker, straatrover of overvaller wordt aangehouden.

Deze actie is onderdeel van het Donkere Dagen Offensief. In deze tijd van het jaar is er een toename van woninginbraken, straatroven en overvallen en omdat dit ingrijpende gebeurtenissen zijn voor bewoners hebben deze onderwerpen topprioriteit voor de politie. Om mensen te herinneren aan het belang van hun tips over verdachte situaties, worden er in december posters langs wegen in grotere gemeenten geplaatst.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz