Massale vechtpartij Beverwijk voorkomen

NIEUWS

toch-goed-wat-politie-doet

BEVERWIJK – De politie heeft twee jongens van 14 jaar uit Beverwijk en Velsen-Noord aangehouden. Zij maken deel uit van een grote groep jongeren en gingen met elkaar op de vuist bij de sporthal in Beverwijk.  

De politie kreeg informatie dat een groep jongeren met elkaar wilde gaan vechten. Agenten hebben daarom rond 16.15 uur een groep van ongeveer 150 jongeren gevolgd die via de Bullerlaan en de Loenenlaan richting de sporthal liepen. Via onder andere Twitter riepen zij elkaar op om naar de sporthal te komen om te vechten. Agenten hebben de jongeren aangesproken en er zijn namen opgeschreven. Bij de sporthal hebben agenten de groep uiteen gedreven en zijn de twee vechtende jongens uit elkaar gehaald en aangehouden.

Wijkagent Laurens Bos: ’Wij hebben goede informatiebronnen zoals ons Real Time Intelligence Center dat 24 uur per dag social media in de gaten houdt en ons alarmeert als er bijvoorbeeld tweets met bedreigingen worden gevonden of groepen afspreken om te vechten. Ik heb mijn contacten met bewoners van Beverwijk. Een speciale wijkagent voor de middelbare scholen heeft contact met de scholen. Door deze intensieve contacten en het delen van informatie met elkaar waren wij op de hoogte van deze samenscholing en konden wij een grotere vechtpartij voorkomen. Juist na zo’n incident houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten. De politie praat met de jongeren, hun ouders en schoolbesturen. Op die manier kunnen wij samen escalatie tussen jongeren vroegtijdig signaleren en voorkomen.’


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz