Primeur voor HVC

NIEUWS

Voor de zomer neemt HVC de eerste elektrische zij-lader van Nederland in gebruik.

Foto: Dirk-Jan Prins

Het is de eerste van vier voertuigen die in 2019 bij verschillende afval-inzamelaars worden getest. De ervaring wordt gemonitord door onderzoeksbureau TNO. Elektrisch vervoer is niet belastend voor het milieu en het is een stille manier van inzamelen. Prettig voor de inwoners waar afval wordt opgehaald. De wagen wordt op dit moment ontwikkeld door VDL, een internationaal bedrijf in de voertuigindustrie.

HVC vindt het belangrijk om het proces van afval scheiden zo duurzaam mogelijk te organiseren. Van inzameling, naar sortering en recycling. HVC kijkt er naar uit om ervaring op te doen met het elektrisch ophalen van afval in de wijk.

Afvalinzameling veroorzaakt zes procent van de CO2-uitstoot door goederenvervoer in Nederlandse steden. De inzameling van afval gaat gepaard met veel vervoersbewegingen. Er worden relatief korte afstanden gereden, in combinatie met veel momenten waarop het voertuig stil staat en vervolgens weer in beweging komt. Dit leidt tot een inefficiënt gebruik van een conventionele dieselmotor, met een hoog brandstofverbruik. En met hoge uitstoot tot gevolg. Het grote voordeel van een elektrische inzamelwagen is dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten en dat het voertuig geen geluidsoverlast meer veroorzaakt. De ambitie is om de elektrische afvalinzameling in Nederland op te schalen en volledig te verduurzamen.


Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/primeur-voor-hvc/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *