Reisdocumenten te duur

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – In de periode tot 9 maart 2014 heeft de gemeente Beverwijk teveel leges in rekening is gebracht voor reisdocumenten.

Bij de behandeling van het vaststellen van de gewijzigde leges voor reisdocumenten is gebleken dat in de periode tot 9 maart 2014 in de gemeente Beverwijk voor reisdocumenten teveel aan leges in rekening is gebracht.Vooruitlopend op de vaststelling van de maximum tarieven voor reisdocumenten door het Rijk, is door de gemeenteraad besloten de tarieven voor reisdocumenten te verhogen met de prijsindex van 1,6 %. Hierdoor zijn de leges hoger vastgesteld dan het Rijk voor ogen had en zijn er teveel kosten in rekening gebracht.

Het gaat om € 0,80 voor een paspoort, € 0,75 voor een spoedlevering, € 0,65 voor een Nederlandse Identiteitskaart voor volwassenen en € 0,50 voor een Nederlandse Identiteitskaart voor kinderen.

Beverwijkers die tussen 1 januari 2014 en 9 maart 2014 een reisdocument hebben aangeschaft, hebben teveel betaald. Zij kunnen dit geld tot en met vrijdag 2 mei 2014 terugvragen in het Stadhuis. Als zij zich met hun reisdocument melden bij de balie, krijgen zij een voorgedrukt formulier wat zij moeten ondertekenen. Zij krijgen het bedrag dan direct contant terug.

 


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz