RKZ Informatieavond ‘Bevolkingsonderzoek darmkanker’

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Maandag 14 januari ging het landelijk bevolkingsonderzoek darmkanker van start. Op dinsdag 11 februari organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ)  een informatieavond over dit onderwerp. Tijdens deze avond vertellen diverse sprekers wat u kunt verwachten van het bevolkingsonderzoek.

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Om die reden is onder regie van het RIVM begin 2014 het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker van start gegaan. Het RKZ is een van de eerste ziekenhuizen in de regio dat door Bevolkingsonderzoek Midden-West volledig toegelaten is als coloscopie-centrum ten behoeve van bevolkingsonderzoek darmkanker.

Op de informatieavond krijgen jullie uitleg over het doel en de uitvoering van het bevolkingsonderzoek. Ook wordt gesproken over de behandeling en begeleiding als er afwijkingen worden gevonden. Wat het betekent voor familieleden van patiënten komt tevens aan bod. Bijvoorbeeld: hebben zij ook meer kans op darmkanker?  Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Bij de afsluiting is er een verrassing.

Locatie en tijd: De informatieavond wordt op 11 februari 2014 gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal is vanaf 19.15 uur open.

Jullie kunnen je telefonisch aanmelden bij het Patiëntenservicebureau: tel.nr.: 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur – 16.00 uur. De toegang is gratis.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz