RKZ kleurt rood voor vrouwen met hart- en vaatziekte

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Op vrijdag 27 september kleuren een aantal afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis rood. Het ziekenhuis vraagt op deze manier aandacht voor de nummer 1 ziekte bij vrouwen: hart- en vaatziekten. Vrouwen herkennen de symptomen van een hartaanval nog altijd minder goed en trekken daardoor gemiddeld 17 minuten later aan de bel dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek. Terwijl vooral in het eerste uur iedere minuut telt, aldus Iris Westendorp, cardioloog in het Rode Kruis Ziekenhuis.

In Nederland overlijdt bijna één op de drie vrouwen aan hart- en vaatziekten. Er overlijden zelfs meer vrouwen dan mannen hieraan. Van de 107 mensen die aan deze ziekten overlijden, zijn er 57 vrouw en 50 man. Vrouwen lijden vaak onnodig, omdat de ziekte te laat bij hen wordt herkend. Zij hebben andere symptomen en omschrijven hun klachten op een andere manier. Vrouwen belanden bij een acuut infarct dan ook later in het ziekenhuis dan mannen.

Door rood te kleuren steunt het Rode Kruis Ziekenhuis het initiatief van de Hartstichting ‘Dress Red Day’ dat zondag 29 september plaatsvindt. De Hartstichting roept iedereen in Nederland op zich die dag te kleden in het rood om massaal stil te staan bij hart- en vaatziekte. Meer informatie www.dressredday.nl

.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz